Met een diep rode kleur en krachtige aroma’s van de Ripasso methode, de tweede vergisting met de druivenschillen van de Amarone. De wijn heeft een lange afdronk en is perfect in balans tussen zoetheid van de 2de vergisting en de oorspronkelijke zuurgraad. Wat ons betreft het bewijs dat het gebruiken van de ripasso methode deze wijn zeer aantrekkelijk maakt.
De laatste week van september worden de druiven handmatig geplukt en ontdaan van hun steeltjes. Vervolgens vind er een temperatuur gecontroleerde vergisting op eikenhouten vaten plaats. Als vervolg vind het volgens de Ripasso methode een tweede vergisting plaats. De overgebleven schillen, vol met restsuiker en aroma’s, van de productie van de Amarone en Recioto wijnen worden toegevoegd aan de wijn voor een tweede vergisting.
Tot slot rijpt de wijn 12 maanden op eikenhouten vaten en 4 maanden op de fles.
Schenk hem bij een mooi stoofvlees gerecht zoals vlaams stoofvlees met donker bier, succes verzekerd.