ama brewery

Fine aged sparkling pét-nas teas

Sancha Moriuch in Japan

AMA Brewery werkt samen met de Rare Tea Company in Londen om de juiste en de beste theesoorten van over de hele wereld voor hun kombucha's te selecteren

AMA BREWERY

DE NIEUWE GENERATIE KOMBUCHA'S UIT BASKENLAND SPANJE

AMA Brewery, een geweldige ontdekking uit de Basken regio in Spanje. Geen wijn, maar “fine aged Sparkling Pét-nat Tea” oftewel Kombucha nieuwe stijl! Een geweldig alternatief voor Champagne met een fractie van de alcohol…  

AMA in Basque betekent “moeder”. En de moeder van de kombucha’s die AMA Brewery produceert gaat terug naar 2005 waar ze na een zoektocht in Berlijn de Scoby hebben gevonden die de basis heeft gevormd voor de verschillende Kombucha’s die ze nu produceren. 

AMA is een gedeelte passie – haast een obsessie – om de allerbeste Kombucha’s ter wereld te maken. Wat is begonnen als een groep vrienden -werkzaam in de gastronomie – die in een kleine garage in San Sabastian hun eigen Kombucha produceerden, liep uit tot een serieus research project om de beste ingrediënten te selecteren en het optimale proces te ontwikkelen voor de beste Kombucha, of in hun wording “fine aged Pét-nat Tea!

Het bronwater uit het Izarraitz gebergte (de Alzola bron), een samenwerking met de Rare Tea Company,uit Londen, speciale selectie bacteriën en gist, de expertise van het R&D lab in Spanje en de passie en kunde van de AMA brouwers zorgen voor de ideale basis van de volgende Pét-nat Teas:

  • BAT
  • BI
  • HIRU
  • LAU
  • BOST
  • Vol 1 HOUJICHA – Elusive Cuvee

AMA Brewery is een jong bedrijf dat in 2020 hun eerste officiële Kombucha maakte. Elke Kombucha fermenteert minimaal 6 maanden voordat het AMA Pét-nat Tea genoemd mag worden. De fermentatie vindt plaats in 2 fases: Eerst in het RVS vat en daarna voor ten minste 6 maanden op fles. Het alcohol percentage ligt, afhankelijk van het type Kombucha, ergens tussen de 1,5 en 2,5%. Elke Kombucha in uniek en kan nog prima minimaal 3 jaar bewaard worden en zich verder ontwikkelen.

Iedere soort Kombucha heeft zo zijn eigen thee en kruidensamenstelling uit Japan, China, India, Sri Lanka en Afrika. De productie is altijd gelimiteerd: Slechts 250 flessen per batch. 

AMA fine aged sparkling pét-nat tea: Laag in alcohol, licht mousserend, heerlijk complex. Gebrouwen met passie in de Basken regio met lokaal bronwater en hoge kwaliteit thee en kruiden: “Fermenting impossible dreams“!

ASSORTIMENT